23.10.07

ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Έχω πάρει φόρα κι ό,τι θυμάμαι χαίρομαι....
Αυτό μου το θύμισε η Bitch Girl !!!
Στην συλλογή "Νεότερος Ελληνικος Κινηματογράφος"
σε περίοπτη θέση...

Η "απορία" της ταινίας....

Ο Έλληνας "Τζον Τραβόλτα"...

συνεχίζεται.....

4 comments:

phantom_pad said...

ΑΨΟΓΟΣ!!!

μαριάννα said...

Κοίτα εγώ με το Νίκο είμαι και άρρωστη. Τον θεωρώ μακράν τον καλύτερο σύγχρονο ηθοποιό. Γιατί μπορεί να κάνει με απόλυτη επιτυχία ρόλους απολύτως εξωκατεστημένους, απεχθείς, αντιζενπρεμιέ έως βαρετούς. Όμως πάντα με νόημα. Με μήνυμα. Με αιχμή. Το Μάθε παιδί μου γράμματα είναι η καλύτερή μου ελληνική ταινία! Και από καστ και από σκηνοθέτη και από το συνολικό μήνυμα της ταινίας. Μια τόσο ρεαλιστική καταγραφή της πραγματικότητας που όταν το έβλεπα νόμιζα ότι έβλεπα σκηνές από το ανοιχτό παράθυρο. Ίσως επειδή και ο Μαραγκός και ο Νίκος είναι πατριώτες, από την ίδια ακριβώς περιοχή, έδωσαν με τόση φυσικότητα όσα βλέπαμε και ζούσαμε γύρω μας.
Ο Νίκος βέβαια έχει και τρελό χιούμορ εκτός σινεμά. Κι όταν κάνει τα παλαβά του νομίζεις πως είναι δίπλα σου. :)))
Έχει κάνει φυσικά και εκπληκτικό θέατρο. Συγκλονιστικό!!!! Σε μονόλογο δικό του, θεατρικό, που είχε γράψει και ο ίδιος, ο κόσμος χειροκροτούσε ασταμάτητα επί μισάωρο. Δεν παιζόταν. Δε θα ξεχάσω σε 'κείνη την παράσταση, τον πατέρα και τη μάνα του. Δυο από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη Μεσσηνία! Που έκλαιγαν βλέποντας την επιβράβευση αυτού του παιδιού, που μπόρεσε και τόλμησε, χωρίς καμιά πλάτη και χωρίς καμιά βοήθεια, να δώσει κατάμουτρα γροθιά στο καλλιτεχνικό κατεστημένο.

Bitch Girl said...

ευτυχώς που υπάρχει το u tube!μεγάλη ανακάλυψη ;)

an205 said...

@ phantom_pad
Το ξέρω ότι είμαι αλλά δεν χρειάζεται να το φωνάζουμε κιόλας... Η μετριοφροσύνη πάνω απ' όλα...

@ ghteytria
Όποτε "ανέβαζα" μέσα στην φαντασία μου την "αυλή των θαυμάτων" του Καμπανέλη πάντα ο ρόλος του Ιορδάνη πήγαινε στον Νίκο Καλογερόπουλο...

@ Bitch Girl
Κι αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να το ανακαλύψουμε....