27.1.08

Πότε θα φτάσουμε;;;

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα έχει δύο μέρη,
ένα για τις "ΤΡΥΠΕΣ" (πιο πάνω) κι για τον
Γιάννη Αγγελάκα
Ο Γιάννης Αγγελάκας ουσιαστικά δε χρειάζεται συστάσεις.Τραγουδιστής, μουσικός, ποιητής, παραγωγός, ηθοποιός (;;;)έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Τρύπες από το 1984 ως το 2000Έχει κερδίσει μια δημοτικότητα πρωτοφανή για ελληνόφωνο rock σχήμα. Γεννήθηκε το 1959 στη Θεσσαλονίκη.Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος Τρύπες, ασχολήθηκε με την ηθοποιία, εμφανιζόμενος στις ταινίες Χώμα και νερό, Ο χαμένος τα παίρνει όλα και άλλες, ενώ συνέχισε τη μουσική του καριέρα σε συνεργασία με τον Νίκο Βελιώτη και το μουσικό σχήμα Επισκέπτες.Έγραψε τους στίχους και τραγούδησε στο κομμάτι "Κυρία των μέσα μου ανέμων", στο δίσκο Ο Θυρωρός του Γιώργου Χριστιανάκη που κυκλοφόρησε το 2001. Συμμετείχε επίσης στην παραγωγή του διπλού live δίσκου του Θανάση Παπακωνσταντίνου Τα ζωντανά το 2004. Στα τέλη του 2007 κυκλοφόρησε ο δίσκος του Ψαραντώνη Να 'χεν η θάλασσα βουνά του οποίου την επιμέλεια και παραγωγή έκανε ο Αγγελάκας.Έχει επίσης εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές Για την καρδιά ενός κτήνουςΣάλια, μισόλογα και τρύπιοι στίχοι και Πώς τολμάς και νοσταλγείς τσόγλανε; οι οποίες συνοδεύονται από δικά του σκίτσα. Το 2005 έκανε εβδομαδιαία εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 μαζί με τον Ντίνο Σαδίκη.
Δισκογραφία
Προσωπικά Άλμπουμ
1993 Υπέροχο τίποτα
2003 Ο χαμένος τα παίρνει όλα
2005 Οι ανάσες των λύκων
2005 Από 'δω και πάνω
2007 Πότε θα φτάσουμε εδώ
Τρύπες
1984 Τρύπες
1987 Πάρτυ στο 13ο Όροφο
1990 Τρύπες στον Παράδεισο
1993 Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια
1994 Κράτα το σώου μαϊμού (live + unplugged)
1996 Kεφάλι γεμάτο χρυσάφι
1999 Μέσα στη νύχτα των άλλων

Συμμετοχές
1991 Άντε και καλή τύχη μάγκες
2000 Βραχνός προφήτης
2000 Χώμα και Νερό (soundtrack)
2005 Ο Γαργαληστής

Παραγωγή
2007 Να 'χεν η Θάλασσα Βουνά, του Ψαραντώνη

Ποίηση
1988 Σάλια, μισόλογα και τρύπιοι στίχοι, εκδόσεις Λιβάνη.
1999 Πώς τολμάς και νοσταλγείς, τσόγλανε;, εκδόσεις Λιβάνη.

Βιβλιογραφία

Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια
Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι
Για την Καρδιά ενός Κτήνους,1985-2000

πηγές απ' όπου δανείστηκα:

No comments:

There was an error in this gadget